Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ξεκινήσαμε!

Ξεκίνησε σήμερα δυναμικά η έκθεση φωτογραφίας που οργανώθηκε από τις "Ομπρέλες" στη λαϊκή αγορά του Νέου Ψυχικού. Περισσότεροι από δεκαπέντε εθελοντές μέλη της πρωτοβουλίας μας βρέθηκαν εκεί από το πρωί για να συγκεντρώσουν τρόφιμα και παράλληλα να προβάλουν τη λαϊκή αγορά με φωτογραφίες των ίδιων των παραγωγών και των προϊόντων τους. Η ανταπόκριση των παραγωγών ήταν περισσότερο από συγκινητική: καθένας έδωσε από μία τουλάχιστον σακούλα με φρέσκα φρούτα και λαχανικά που αργότερα διανεμήθηκαν σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προθυμία, τη ζεστή τους υποδοχή και την προσφορά τους.

Παράλληλα, πολύς κόσμος πέρασε από το τραπεζάκι της πρωτοβουλίας για να ρωτήσει, να ενημερωθεί αλλά και να προσφέρει ό,τι μπορούσε ο καθένας ή να μας ενημερώσει για ανθρώπους που πιθανόν χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ακούσαμε πολλές θερμές κουβέντες συμπαράστασης και ενθάρρυνσης και ελπίζουμε ότι όσοι σήμερα έμαθαν για τη δράση μας, θα θελήσουν να μάς ξανασυναντήσουν και να συμμετάσχουν πιο ενεργά στην πρωτοβουλία.

Ένα μεγάλο μπράβο πρέπει να πούμε σε όσους συμμετείχαν στην ομάδα φωτογραφίας. Οι φωτογραφίες είχαν όχι μόνο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον αλλά και κοινωνικό περιεχόμενο. Λειτούργησαν ως μέσο επικοινωνίας με τους ανθρώπους της λαϊκής και μάς θύμισαν πόσο όμορφη μπορεί να είναι μια ντομάτα!

Το κυριότερο: σήμερα κάποιοι άνθρωποι που θα δυσκολευόταν να εξασφαλίσουν το φαγητό τους, ήρθαν σε επαφή με συμπολίτες τους πρόθυμους να τους βοηθήσουν και είδαν ότι δεν είναι μόνοι τους στη δύσκολη περίοδο της κρίσης, ότι μπορούν να επικοινωνήσουν και να προσφέρουν και οι ίδιοι. Για όλους όσοι συμμετείχαν η αξία και η χαρά της αλληλεγγύης αποδείχτηκε στην πράξη ανεκτίμητη.

Η έκθεση θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα (βλ. προηγούμενη ανάρτηση). Παρόλο που οι ανάγκες είναι μεγάλες και ποικίλες, τα πιο χρήσιμα για την ώρα είναι τρόφιμα διαρκείας (όσπρια, ρύζι, πατάτες κλπ) καθώς και βρεφικά γάλατα και τροφές. Οτιδήποτε όμως προσφέρουμε είναι βέβαιο ότι θα βρει το δρόμο του προς εκείνους που τα στερούνται.

Φωτογραφίες από την έκθεση στη λαϊκή σήμερα το πρωί:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου